Grote vakantie, 2 werkende, niet in het onderwijs staande en dus veel te weinig vakantie hebbende ouders, en 3 dochters met een overschot aan tijd en energie ... als u even goochelt met aantal en geslacht van de kinderen is de situatie u wellicht niet onbekend.
Al maanden op voorhand begin ik te puzzelen aan een schema van scoutskamp, speelpleinen en sportkampjes allerhande. Gelukkig is het ouderschapsverlof van mijn andere helft nog niet op en vallen de stukjes uiteindelijk toch telkens weer mooi in mekaar.

Dit jaar kozen de dames voor een skeelerkamp. Het kamp zelf vonden ze geweldig, maar al na de eerste dag kwamen de protesten:
   "Mamaaa, die rolschaatsen zijn echt te zwaar!"    
   "Mamaaa, dat is echt onhandig op de fiets!"
   "Mamaaa, ik krijg die echt niet fatsoenlijk onder mijn snelbinder!"

En of 'mamaaa' daar snel eventjes een oplossing voor wou bedenken!
Toegegeven, als je 't even puur praktisch bekijkt zijn het inderdaad onhandige, zware ondingen.

Mijn eerste idee was om iets te maken dat lijkt op zo'n goeie ouderwetse driehoekige draagtas waarin mijn zussen en ik vroeger onze ijsschaatsen vervoerden. Bij nader inzien besefte ik dat, als ik daaraan begon, het kampje voorbij zou zijn vooraleer de eerste draagtas klaar zou zijn.
Er moest gehandeld worden, en liefst snel! 
Ik steelde met m'n ogen het idee van de draagtas van een vriendinnetje van de dochters en toog aan het werk. Het ging als volgt:
Picture
Leg de rolschaatsen op een stuk patroonpapier en teken de vorm over met een ruime marge rondom.
Voor de linten:
- 12 x 70 cm voor het lange lint
- 12 x 30 cm voor het korte lint

Knip vervolgens 2x (in spiegelbeeld) deze vorm uit een stevig lap canvas. Bij één lap wordt het smalle gedeelte in het midden verstevigd met 2 stukjes vlieseline (daar komen later de linten)
Zet de 2 lange rechte kanten aan mekaar, met een lange rits ertussen.
Neem nu de linten, strijk ze dubbel, vouw beide kanten naar binnen en dan dubbel, strijk nog eens en stik ze door.
Vouw dan het uiteinde van het lange lint om het uiteinde van het korte lint, meet het midden van de rits, leg het lint er loodrecht op en stik stevig vast. Doe hetzelfde met de andere uiteinden en stik die vast aan de tegenovergelegen kant. Laat zeker een dikke cm naadwaarde over. 
Open vervolgens de rits, speld de draagriemen vast zodat ze niet per ongeluk mee vastgestikt worden (dat wil je echt niet meemaken), vouw de 2 helften opeen met de goede kanten op elkaar en stik in één vloeiende lijn aan mekaar. 
Geef knipjes aan de bochten, draai de tas terug goed en klaar!
Wim
31/8/2013 10:57:20

deze tassen zijn ongelooflijk praktisch. Je kan ze ook makkelijk op je fiets gebruiken door ze als fietstassen over je bagagedrager te hangen.

ReplyLeave a Reply.