Procrastinatie? Huh? Wazeggu? Volgens Van Dale bestaat het woord niet, gelukkig hebben we meneer of mevrouw Wikipedia nog, volgens wie het betekent: 'het vrijwillig uitstellen van taken die men eigenlijk wil of moet doen en waarbij men weet dat het uitstel waarschijnlijk niet goed is en tot moeilijkheden of extra stress zal leiden'.

Kijk dat vind ik nu schoon zie, dank zij dat  fantastisch schoon en duur woord kan ik nu zeggen "Ja maar, ik lijd eigenlijk aan procrastinatie" ... in plaats van "ik wist eigenlijk wel dat ik er beter op tijd aan kon beginnen maar ja er waren zo'n interessante dingen te zien op Pinterest (aaargh, verslaving der verslavingen) en ik moest nog de weekendgazet van vorige week uitlezen en ... en ... en ... 
Als het aankomt op het verzinnen van excuses om nog niet aan iets te beginnen, ben ik een echt natuurtalent. Meestal eindigt dat dan in nachtelijke naai- of andere marathons (in onze familie ook beter bekend als 'een méméke doen') en de volgende ochtend gegarandeerd piepkleine oogjes en een gewèldig humeur.
Nu heb ik al een tijdje de goede bedoelingen om daar komaf mee te maken. Het bezorgt me een hoop stress, gebrek aan nachtrust, gebrek aan goed humeur en ga zo maar voort. En dus kwam er de ultieme oplossing: HET 'to-do-lijstje', dat ziet er meestal ongeveer zo uit:
en dat eindigt dan in de meeste gevallen hier zo ergens: 
U merkt het direct: echt overzichtelijk en gewèldig motiverend om in gang te schieten! Ik moest iets vinden dat meer in het oog springt, overzichtelijk is èn mij aanspoort om eraan te beginnen, enfin, een stickerbelongingssysteem voor volwassenen dus eigenlijk (ik laat volledig in het midden wat dit zegt over mezelf).
Nu heb ik het u al eerder gezegd, ik heb het geluk in een heerlijke straat te wonen met geweldig sympathieke buren. Enkele weken geleden kreeg ik van eentje ervan tijdens de rommelmarkt zelfs zo'n mooie 'niet-echt-paspop-want-daarvoor-te-stekelig-maar-tè-mooi-om-niet-te-gebruiken' achtige pop cadeau.
Met enig creatief geknip en gepruts met post-its werd dat deze creatie:
Hm ... Ondertussen heb ik tijdens het maken hiervan toch minstens zo'n 3 puntjes van de to-do lijst niet moeten doen en staat dat alvast keimooi te wezen op onze piano!

Wordt ongetwijfeld ooit eens vervolgd ...Leave a Reply.