En dat dat zomaar al bijna een jaar geleden is dat er hier nog iets gepost werd! En dat de tijd toch snel gaat en de wereld klein is en het weer toch slecht is ... om maar met een paar cliché's in huis te vallen.

Dat van dat weer hebben onze kinders de laatste dagen jammer genoeg al enkele keren proefondervindelijk mogen ervaren. Gisteren op één dag tijd 3x door een ijskoude plensbui gefietst, 1 keer zelfs in het imposante gezelschap van bliksem en donder, met kletsnatte, plakkerige broeken tot gevolg. Niet erg als u thuis direct een droge broek kunt aanschieten, nèt iets minder als u noodgedwongen meer dan een uur zo'n kletsnat en ijskoud geval aan uw benen voelt plakken.
De conclusie was dan ook snel gemaakt: "Mama, wij willen een regenbroek!"

Soit, ik kon hen moeilijk ongelijk geven, en dus werd de woensdagnamiddag nuttig besteed aan het maken van ene regenbroek. Gelukkig zijn er in de meeste Ottobres wel zo'n oversizede jongensbroekpatronen te vinden. Eveneens gelukkig kocht ik meer dan vijf (5!) jaar geleden op een stoffenspektakel een paar regenafstotende stofjes, dat ziet er ongeveer zo uit:
De buitenkant heeft een gigantisch plastiekerig gevoel, maar de binnenkant laat zich vlot verwerken, mijn machientje had er in elk geval geen enkele moeite mee. En aldus geschiedde:
Ondertussen, ah ja want het is tenslotte woensdagmiddag, een regenachtige dag, en u op slechts één ding tegelijk concentreren zou weliswaar veel efficiënter edoch ook ietwat saaier zijn, werd er hier nog 't één en ander in de oven geplaatst dat ik u toch niet wil ontzeggen.
Onze kinders zijn verzot op broccoliquiche, en onder het motto van "er zitten groenten in en toch eten ze ervan, profiteer ervan" werd dat hier aldus in de oven gesmeten. 
Komt daar nog bij dat wij een paar weken geleden een ongelooflijk lekker recept doorkregen (danku Lies!!) van een overheerlijke crunchy, waaraan wij sindsdien met het hele gezin zwaar verslaafd zijn. Minstens 2 keer per week moet er nieuwe voorraad aangemaakt worden.
Het zou dan ook wel héél egoïstisch zijn om u dat recept niet te gunnen:

Ingrediënten:
- 300g havermout
- 100g zaden naar keus
- 2 handen gehakte noten
- 1 eetlepel kaneel 
- 3 eetlepels Kokosolie
- 7 eetlepels ahornsiroop (ik doe er maar 5, maar daar doet u uiteraard uw goesting mee)
- eventueel rozijnen/gedroogd fruit

Bereiding
Meng havermout, zaden, noten en kaneel in een kom. Smelt ondertussen de kokosolie en ahornsiroop in een pannetje. Als alles gesmolten is, dit in de kom gieten en onder de rest mengen. Verspreiden op een bakplaat, 20-30 minuten in de oven op 160°, halverwege een keertje omscheppen, en klaar!

Ik verzeker u: u zult er niet kunnen afblijven!
Smakelijk!Leave a Reply.