M'n oudste dochterlief wordt 11 en is gek op chocola. 
Zo'n half jaar geleden zag ze een buurvrouw toveren met chocola en geraakte helemaal in haar ban. Nu wil het toeval dat diezelfde buurvrouw
- een geweldig sympathieke madam is
- voor chocolatier studeerde én leerkracht is 
- en geweldig goed met kinderen omkan 

... dus trippelde dochterlief op haar af met de vraag of ze soms zin had om een chocoladeworkshop te komen geven op haar verjaardagsfeestje ... en zo geschiedde!

Enkele uren van tevoren (toegegeven, dat had logischer- en praktischerwijs een pietsie vroeger gekund) besefte ik echter dat de moeders van de uitgenodigde kinderen misschien niet zo gelukkig gingen zijn met besmeurde chocoladekleren. Dit vroeg om een supersnelle oplossing, zijnde:
Picture
Neem enkele meters tafelzeil en maak uit dik papier een mal voor een schortje. Teken zoveel keer over als je schortjes nodig hebt (in dit geval: 11) en knip uit.
Voordeel van tafelzeil is dat je er met een goeie naaischaar doorglijdt als ware het boter, en er hoeft niet gezigzagd noch omgezoomd te worden. Op minder dan een half uur was alles geknipt.

Picture
Neem vervolgens een stevige katoenen stof, liefst geblokt of gelijnd, zo hoef je niets af te tekenen.
Knip lange banen van 220cm op 8 cm, vouw ze in 3 en jaag ze door de overlock.

Overtuig dochterlief ervan dat het in haar belang is dat ze even helpt en duw een strijkijzer in haar handen om de linten plat te strijken. Prijs vervolgens haar meetkundige kwaliteiten, geef haar een meetlat en laat haar de linten knippen in 2 stukken van 70cm (voor de zijkanten) en een stuk van 50 cm (voor de bovenkant).
Stik vliegensvlug de lange linten aan de zijkanten en de korte aan de bovenkant.
Tadaah!
Tien minuten voor aanvangstijd lagen er 11 schortjes te blinken ... en toen kon het feest beginnen!
Picture
Waarom makkelijk door de deur geraken als het ook anders kan?

Picture
De "oooh's" en "aaah's" vielen uit de lucht toen de gesmolten chocola werd uitgegoten. En wat is er nu leuker dan volledig geoorloofd kliederen met chocolade ...

Vervolgens werden vormpjes gevuld, kommetjes gemaakt, en geproefd, véél geproefd ...
Tussendoor werden tekenpapier, schaar, flockfolie en strijkijzer erbij genomen en werden alle schortjes versierd. En het eindresultaat van beide activiteiten mocht er zijn. Wat zeg ik? Het eindresultaat was zalig mooi en heerlijk lekker!!Leave a Reply.